Entertainment Over Esteon

1 april editie – De leukste grappen van Esteon op een rij

Ooit van Esteon gehoord? Je hebt de virals van dit bedrijf vast een keer zien langskomen op social media. Al jaren maken ze er een sport van om virals te bedenken, en met succes! Al ruim 5 miljoen Nederlanders en Belgen zijn bereikt via de campagnes op 1 april of daarbuiten. Benieuwd? We hebben in dit blog 4 grappen op een rij gezet, omdat het vandaag 1 april is :).

2016 – Samenwonen at first sight – Verhuis en Date!

Voor vrijgezellen die op zoek zijn naar een huurwoning lanceerde Esteon op 1 april 2016 een nieuw initiatief. Na Tinder en InnerCircle was het sinds 14 maart mogelijk om daten en verhuizen te combineren via Blindsamenwonen.nl. Via een uniek algoritme gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek werden twee vrijgezellen gekoppeld aan hun ideale huurwoning zonder dat ze elkaar ooit hadden gezien. “Samenwonen-at-first-sight wordt de nieuwe trend van 2016” verwachtte Esteon oprichter Gijs-Jan Witkamp. Met een jaarcontract wilde het bedrijf uiteindelijk het tekort aan huurwoningen terugdringen.

Op de website Blindsamenwonen.nl kon een woningzoekende single zichzelf aanmelden. Zodra er een match gevonden was ontvingen beide vrijgezellen een SMS bericht. Binnen 3 werkdagen werd het stel in spé door een verhuisteam tegelijkertijd verhuisd naar hun nieuwe huurwoning. Daar vond de eerste ontmoeting plaats inclusief de sleuteloverdracht.

Voor Annemiek (21) uit Tilburg was Blindsamenwonen.nl dé oplossing. Ze zocht als vrijgezel een jaar lang naar een studio in Amsterdam voor zichzelf. “Via dit initiatief woonde ik binnen twee dagen samen met mijn droomman Robbert (46). We verwachten na twee maanden ons eerste kindje én we wonen samen. Volgens mij kan het niet beter”.

2017 – Een senior in huis in ruil voor huurkorting? Esteon lanceert neem-een-senior-in-huis.nl

Nederland is aan het vergrijzen: seniorenwoningen worden schaarser, de wachtlijst voor tehuizen langer en senioren eenzamer. Het nieuwste initiatief van Esteon moest hier verandering in brengen. Het woningplatform lanceerde in 2017 ‘neem-een-senior-in-huis.nl’. Met dit unieke concept konden stellen ervoor kiezen om een eenzame senior in huis te nemen in ruil voor een huurkorting. Deze korting kon wel oplopen tot €450 per maand.

Linda (22) en Peter (24) waren het eerste stel die een senior in huis hadden genomen. “Eigenlijk wilden we een kindje. Het in huis nemen van een senior was een goede test voor onze relatie.” Ook de senior Herman (84) was te spreken over de nieuwe service. “Ik voel me niet meer alleen en Linda is gewoon een mooie meid”. Er hadden zich ruim 422 senioren aangemeld voor de service.

Om in aanmerking te komen voor de huurkorting was er een uitgebreide selectieprocedure en verplichte training. Tijdens deze dagen leerde je onder andere zoutarm te koken, lichaamsverzorging en oefeningen voor ochtendgymnastiek.

2014 – Viral “Lex” bereikt 2 miljoen Nederlanders en Belgen binnen 5 dagen

Tijdens de vrijdagmiddagborrel in december 2014 hing het marketingteam van Esteon in verschillende kroegen op de Amsterdamse Zuidas en in de Pijp een opvallend briefje op van een vrouw die ontdekt had dat haar man al anderhalf jaar vreemdgaat (lees nu de brief hierboven).

Lotte maakte zijn geheim openbaar door de brief op te hangen in het toilet van zijn vaste kroeg: “Je droomde altijd van een interieurverandering en bent ‘een echt buitenmens’. Nu is het mijn beurt om je eens goed te verrassen”. Ze verwees naar foto’s op lex-staat-op-straat.nl. Dat bleek een link naar een actiepagina van Esteon.com, waar stond: “Lex, je hebt een nieuwe huurwoning nodig. Laat ons voor je zoeken.” De viral heeft uiteindelijk ruim 2 miljoen Nederlanders en Belgen bereikt binnen 5 dagen.

2018 – Met een drone naar de bezichtiging van je toekomstige woning: ‘Drone HomeView’

Recent onderzoek toonde in 2018 aan dat ruim 80% van de woningzoekenden te druk was voor een bezichtiging overdag. Het zijn vooral personen met een fulltime baan die vaak de dupe waren. “In de avond zijn er meestal geen bezichtigingen en dat is heel raar, vooral als de woning een hoge inkomenseis heeft.” Het nieuwe initiatief van Esteon moest hier verandering in brengen. Het woningplatform lanceerde ‘Drone HomeView’. Vanaf de bank kon de woningzoekende voortaan met een drone woningen bezichtigen, wanneer het hem schikt.

De service was beschikbaar voor een ieder met een computer en internetverbinding. In verschillende huurwoningen werden een drietal drones neergezet die maximaal 10 minuten te besturen waren vanuit huis.
De woningzoekende kon niet alleen met de service de woning bekijken. Geur bleek een belangrijk onderdeel te zijn bij de keuze van een huurwoning. Na de online drone bezichtiging werden er enkele geur samples van de specifieke woning opgestuurd. Esmee (32): “Ik wil natuurlijk wel weten of het een beetje fris ruikt daarbinnen. Ik was al enthousiast over een specifieke woning maar na het ruiken van de woning ben ik helemaal verliefd.”