Entertainment

Brr.. 5 échte spookhuizen in Nederland! – Halloween Editie

Ben je wanhopig op zoek naar een huurwoning tijdens Halloween? Sta je op het punt om ieder aanbod lukraak te accepteren? Onze redactie heeft 5 woningen geselecteerd waar je echt NIET wilt wonen. Tenzij je gezelschap wilt krijgen van wat dolende geesten. Dat wordt dus griezelen! 

 

Sas van Gent – Zeeland

Foto: H. Tuller

Een dorp waarbij je niet direct denkt aan spanning en sensatie. Een van de meest beruchte spookhuizen van ons land stond in dit onschuldige dorpje. De bewoners van ‘De Villa’ zijn namelijk drie geesten van omgekomen Canadese soldaten plus een ziel van de oude eigenaar die ’s nachts graag met zijn houten been door het huis zwerft.

Spookhuis Brummen – Gelderland
EikBrummen75Spookboerderij

Foto: Bomeninfo.nl

Ook het Gelderse plaatsje Brummen heeft een aantal vreemde inwoners. Omdat boerenzoon Antoon zo’n 170 jaar geleden van zijn vader niet mocht trouwen met de liefde van zijn leven, hing hij zichzelf op aan de grote eik voor de boerderij. Sindsdien deed de geest van Antoon er alles aan om de bewoners van het huis het leven zuur te maken, tot het in 2009 op mysterieuze wijze in vlammen op ging…

500x500

Elsloo – Limburg
 2117 2118

Foto: The Ghost Hunter

Aangerand worden door een dode Duitse soldaat? Het klinkt als een slechte horrorfilm. Maar niets is minder waar; drie studentes die samen in dit huis woonden werden namelijk ’s nachts betast door een ‘energie’. Ook geesten hebben blijkbaar hun behoeften..

Wassenaar – Zuid-Holland
 maxresdefault-1

Foto: The Ghost Hunter

Een doodnormaal huis… Of toch niet? Vlakbij het huis van onze koning staat een doorsnee vinex-wijk. En ja.. Gebouwd op een oud kerkhof. De geesten waren op zijn zachtst gezegd ‘not-amused’ en besloten dit huis eens even goed te terroriseren. Deuren vallen van het slot, ramen waaien open en in de nacht hoor je onverklaarbare geluiden. Inpakken en wegwezen dus!

500x500

Zuiddorpe – Zeeland
 Untitled-1

Foto: The Ghost Hunter

Deze geest weet niet van ophouden. Het gaat om de overleden oud-burgemeester Onghenae. Niet alleen rondom zijn oude ambtswoning is hij actief. Zo is hij ook te vinden op het kerkhof rond zijn graf en de straten van het kleine dorpje. Zulke toegewijde burgemeester zie je maar zelden…