Blog

Checklist voor het vinden van een huurwoning

 Je bent op zoek naar een huurwoning en je hebt de volgende zaken al voor jezelf op een rijtje gezet: je weet wat je zoekt, wanneer je ongeveer wilt verhuizen en hoeveel je per maand aan huur wilt besteden. Maar nu begint het echte werk: de zoektocht naar een geschikte huurwoning! Waar begin je eigenlijk? Alsjeblieft. Een checklist van 5 belangrijke punten die je moet doen om een leuke huurwoning te vinden:

1: Maak je woonwensen realistisch

In de grote Nederlandse steden is het vaak moeilijk om een woning te vinden. Vooral als jouw woonwensen niet heel realistisch zijn. Ga niet op zoek naar een huurwoning die er niet is.  Met realistische woonwensen wordt het een stuk gemakkelijker om de juiste huurwoning te vinden. Het scheelt je vaak weken zoekwerk en heel veel frustratie. Ben je benieuwd of jouw woonwensen realistisch zijn? Doe deze check eens.

2: Schakel direct je netwerk in om te helpen met zoeken

Laat je vrienden, familie en kennissen vooral weten dat je op zoek bent naar een nieuwe woning. Je netwerk is zeer waardevol. Via je eigen netwerk vergroot je de vindkans. Je weet maar nooit wie je uiteindelijk gaat helpen aan die nieuwe perfecte woning..!

Je kunt niet in je eentje alles weten en in de gaten houden. Plaats een bericht op social media zoals Facebook en vraag mensen het te delen. Stuur een mailtje rond of whatsapp die aardige tante weer eens die nou net in de stad woont waar jij iets zoekt.

3: Volg pagina’s en groepen op Facebook van je zoekstad

Bijna iedere stad heeft wel een Facebookpagina of groep met een aanbod van huurwoningen en kamers. Facebook is een hele goede manier om het nieuwste aanbod te volgen. Je kunt er natuurlijk ook een oproep plaatsen.

In een Facebook-groep of pagina zitten natuurlijk wel een hoop andere mensen die ook op zoek zijn. Dus houd de pagina’s en groepen goed in de gaten en reageer snel! Tip: plaats geen woorden als ‘PM’ onder berichten van verhuurders. De ervaring leert dat verhuurders vaak geen contact met jou op gaan nemen. Stuur de verhuurder een privé berichtje en leg uit waarom je interesse hebt.

4: Slim! Maak gebruik van een platform die voor je zoekt

Je hebt natuurlijk niet iedere dag de tijd om alles in de gaten te houden en te zoeken.  Er zijn daarnaast héél veel websites met woningen in Nederland. Als je slim bent laat je iemand anders voor je zoeken. Bij een betrouwbaar platform zoals Esteon kan dat! Laat binnen enkele minuten (gratis) je woonwensen achter en zij houden alles voor je in de gaten. Je ontvangt daarnaast direct een persoonlijk advies over je woonwensen. Zo weet je direct waar je aan toe bent. Hoe gemakkelijk is dat?!

Aanmelden

5: Doen! Ontdek je nieuwe stad

Als je een huurwoning zoekt in een nieuwe stad, dan is het een goed idee om daar eens rond te gaan lopen. Een stad bestaat natuurlijk uit een heleboel verschillende wijken en als je de stad niet kent, weet je waarschijnlijk ook niet zo goed waar je zou willen wonen.

Ga eens kijken in de wijken waar je zou willen wonen. Er hangen nog altijd veel ‘Te Huur’ borden bij of aan woningen. Kijk vooral goed om je heen. Misschien vind jij nou net dat ene pareltje dat iemand, die alleen maar achter de computer zit, niet ziet.