Entertainment Over Esteon

1 april grap Esteon – De nieuwe manier om daten én verhuizen te combineren: Blindsamenwonen.nl

Amstelveen, 1 april 2016 – Voor vrijgezellen die op zoek zijn naar een huurwoning is er sinds vandaag een nieuw initiatief. Na Tinder en InnerCircle is het sinds 14 maart mogelijk om daten en verhuizen te combineren via Blindsamenwonen.nl. Via een uniek algoritme gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek worden twee vrijgezellen gekoppeld aan hun ideale huurwoning zonder dat ze elkaar ooit hebben gezien. Het initiatief komt van Esteon, een online woningplatform voor huurwoningen en kamers. “Samenwonen-at-first-sight wordt de nieuwe trend van 2016” verwacht Esteon oprichter Gijs-Jan Witkamp. Met een jaarcontract wil het bedrijf uiteindelijk het tekort aan huurwoningen terugdringen.

Dit initiatief was onderdeel van een 1 april grap 🙂

In het nieuws bij: Linda. | Hart van Nederland

Tekort huurwoningen
Uit recent onderzoek is gebleken dat het grote tekort aan huurwoningen in de grote steden te wijten is aan ‘vrijgezellen’. Deze bevolkingsgroep houdt met name in Amsterdam en Utrecht gemiddeld 34,2 m2 per woning onnodig bezet. Rotterdam is koploper met 42,6 m2 onnodige bezetting. Met dit initiatief beoogt het bedrijf ruimte te creëren op de Nederlandse huurwoningmarkt om de doorstroming te bevorderen. “Door singles te verhuizen naar een nieuwe locatie zal het aanbod van huurwoningen in Nederland de komende twee jaar met ruim 29% stijgen, zonder bij te bouwen”.

Blindsamenwonen.nl
Op de website Blindsamenwonen.nl kan een woningzoekende single zichzelf aanmelden. Via een digitaal formulier vult de single zijn of haar wensen en eisen in met betrekking tot de huurwoning én zijn of haar toekomstige partner. Zodra er een match gevonden is ontvangen beide vrijgezellen een SMS bericht. Binnen 3 werkdagen wordt het stel in spé door een verhuisteam tegelijkertijd verhuisd naar hun nieuwe huurwoning. Daar zal de eerste ontmoeting plaats vinden inclusief de sleuteloverdracht.

De oplossing
Voor Annemiek (21) uit Tilburg is Blindsamenwonen.nl dé oplossing. Ze zocht als vrijgezel een jaar lang naar een studio in Amsterdam voor zichzelf. “Via dit initiatief woonde ik binnen twee dagen samen met mijn droomman Robbert (46). We verwachten na twee maanden ons eerste kindje én we wonen samen. Volgens mij kan het niet beter”.

Naar Blindsamenwonen.nl

 

Noot voor de redactie (niet voor publicatie): voor commentaar, publicatie en verdere informatie kunt u contact op nemen met Gijs-Jan Witkamp, 085-8883818 of [email protected]

 

7c0d02ac85092a2f68d03756d65347df8227ac49