Blog

De top 5 frustraties bij het zoeken naar een huurwoning

Heb jij het ooit meegemaakt als woningzoekende? Vast wel. Je bent op zoek naar een huurwoning in een bruisende wijk. Maar in de zoektocht naar jouw ideale stulpje loop je letterlijk en figuurlijk tegen een muur aan. Tsja, de huurwoningmarkt is net het Wilde Westen. Met obstakels en valkuilen om elke hoek: een aanbod dat te mooi is om waar te zijn, louche makelaars of onduidelijke huurvoorwaarden. Klinkt dit bekend? Dan kijk jij misschien niet meer zo op van de deze veelvoorkomende frustraties. Wat wil je níet, als je zoekt naar een huurwoning? De top 5:

5.Een drukke bezichtiging

Je bent er klaar voor: de bezichtiging van jouw ultieme droomhuis. En wat ging het snel en makkelijk. Je stuurde één mailtje en het was direct raak. Voor de deur kijk je nog even om je heen. Hier zou ik straks wel eens kunnen wonen! Vol verwachting druk je op de bel. Langzaam gaat de deur open. Een zongebruinde man in pak geeft je – zonder je aan te kijken – een klamme hand. Al snel zie je dat je niet de enige bezoeker bent. Door de drukte zijn zelfs de ramen beslagen. Terwijl je jezelf tussen de mensen doorwringt, probeer je een glimp op te vangen van de keuken. Of de slaapkamer. Nee, ook daar krijg je geen kans om rustig rond te kijken. Het is niet jouw dag.

4. Waar is de service?

Huurwoningwebsites zijn er genoeg in Nederland. Meestal beloven ze je van alles: korting, een groot aanbod en een goede service. Vooral dat laatste is vaak een wassen neus. Heb je ooit contact proberen op te nemen met de klantenservice? Misschien dat je nog net ergens weggestopt de website een telefoonnummer kunt vinden. Maar iemand aan de lijn krijgen, dat wordt lastiger. ‘Kies 3 om een van onze medewerkers te spreken’. Je wacht en wacht, maar na een half uur gaat er iets mis met doorschakelen… Aaargh! Zin om het nog een keer te proberen?

3. Een foto zegt meer dan…

Los behang, verfpotten in de hoek en de vuile vaat op het aanrecht. En wat is dat voor gele vlek in het tapijt? Sommige verhuurders doen wel erg hun best om hun woning in een zo’n slecht mogelijk daglicht zetten. Willen ze eigenlijk wel een huurder vinden? Van de advertentietekst word je vaak ook niet wijzer. Het aantal vierkante meters ontbreekt of het is onduidelijk hoeveel kamers er zijn. Kom je zo’n woning tegen, zoek dan gewoon even verder. Want als de verhuurder hier al geen tijd in wil steken, staat hij straks ook niet voor je klaar als de wasbak plotseling lekt of de CV-ketel het hartje winter begeeft.

2.Surprise, een extra factuur!

Hoera, je hebt jouw droomhuis gevonden. Tijd voor champagne! Maar wacht even, wat is dat voor rekening op de deurmat? Bemiddelingskosten ter hoogte van anderhalve maand huur? Een adviesgesprek van 200 euro? Veel verhuurpartijen bestoken je naderhand met onverwachte rekeningen. Je bent op dat moment toch zó in de wolken met je nieuwe huis, dat je deze facturen gewoon betaalt. Niemand kan jouw feestje bederven. En dus is een surprisefactuur voor bemiddelaars nog steeds een succesverhaal.

1. Te mooi om waar te zijn?

‘120 vierkante meter, in hartje centrum voor 400 euro’. Wauw, precies wat je zoekt! Net verbouwd met nieuwe keuken? En een lift? Je kunt je ogen bijna niet geloven. Snel klik je verder. Maar dan doemt de onvermijdelijke vraag op: of je eerst nog even 30 euro wilt overmaken om de rest te zien. Trap er niet in! Lijkt een woningaanbod te mooi om waar te zijn? Precies… dan is het dat waarschijnlijk ook. Dit zijn de welbekende ‘lokwoningen’. Advertenties van niet bestaande huizen die je moeten verleiden om meer informatie op te vragen. Tegen betaling, dat dan wel.

Zoek jij een huurwoning? En wil je niet in een van deze vijf ‘nachtmerries’ terecht komen? Kijk hoe Esteon jouw verhuisdroom werkelijkheid kan maken

Naar website