Entertainment Over Esteon

1 april 2018 – Met een drone naar de bezichtiging van je toekomstige woning: Esteon lanceert ‘Drone HomeView’

Let op: Dit artikel en de animatie zijn onderdeel van een 1 april grap 2018. Bedankt voor alle leuke reacties!

 

Amstelveen, 27 maart 2018 – Recent onderzoek heeft aangetoond dat ruim 80% van de woningzoekenden te druk is voor een bezichtiging overdag. Het zijn vooral personen met een fulltime baan die vaak de dupe zijn. “In de avond zijn er meestal geen bezichtigingen en dat is heel raar, vooral als de woning een hoge inkomenseis heeft.” Het nieuwste initiatief van Esteon moet hier verandering in brengen. Het woningplatform lanceert ‘Drone HomeView’. Vanaf de bank kan de woningzoekende voortaan met een drone woningen bezichtigen, wanneer het hem schikt.

Oplossing

Het initiatief komt van Esteon, een online zoekplatform voor huurwoningen en kamers. Gijs-Jan Witkamp, oprichter van Esteon: “Het opnemen van vakantiedagen voor een bezichtiging is zonde en daarnaast moet de woningmarkt met zijn tijd meegaan. Met de drone-service biedt Esteon antwoord op deze vraag.”

Hoe werkt het?

De service is beschikbaar voor een ieder met een computer en internetverbinding. In verschillende huurwoningen worden een drietal drones neergezet die maximaal 10 minuten te besturen zijn vanuit huis. Julian (28): “WOW, ik heb nu echt een beter beeld van de woning.”

Geur

De woningzoekende kan niet alleen met de service de woning bekijken. Geur blijkt een belangrijk onderdeel te zijn bij de keuze van een huurwoning. Na de online drone bezichtiging worden er enkele geur samples van de specifieke woning opgestuurd. Esmee (32): “Ik wil natuurlijk wel weten of het een beetje fris ruikt daarbinnen. Ik was al enthousiast over een specifieke woning maar na het ruiken van de woning ben ik helemaal verliefd.”