Over Esteon

Een kijkje achter de schermen bij Esteon op RTL 4 en 5

Logo-RTL5

RTL4_No_Background_with_Black_Text

Wist je dat er in 2011 zo’n 1,5 miljoen verhuisden? En wist je dat de gemiddelde verhuizer er ruim een half jaar over doet om al zijn spullen compleet te hebben uitgepakt?

Bron: Wist Je Dat? RTL 4

Deze video bevat betaalde content. Verhuizen; sommigen doen het het liefst elk jaar en sommigen blijven liever jaren lang op hetzelfde plekje. Bijna 1 op de 4 mensen blijft wonen in het gebied waar hun voorouders ook vandaan komen. Vooral mensen uit het zuiden, Twente en vissersdorpen als Volendam blijven graag in het zelfde gebied wonen. Mensen uit het Noorden daarentegen verhuizen wel vaak naar de Randstad.
De belangrijkste reden om te verhuizen is het uit huis gaan. Ruim een kwart van alle verhuizers verhuist om uit huis te gaan. De tweede belangrijkste reden om te verhuizen is als mensen gaan samenwonen. Daarnaast heeft vijftien procent van de verhuizers gezinsuitbreiding als motief. Bij de komst van kinderen zoeken gezinnen graag een grotere woonruimte.

Oost west, thuis best
Maar hoe maak je van je nieuwe plek een thuis? Brits onderzoek heeft uitgewezen dat dit pas na 17 maanden en 12 dagen gebeurt. Een belangrijke factor dat ervoor zorgt dat een huis een thuis wordt, is de invloed van de vorige bewoner. Veel mensen voelen zich pas écht thuis, wanneer zij geen post meer van de vorige bewoners ontvangen. Ook voelen veel mensen zich pas echt thuis als ze in hun huis minstens zes fotolijstjes hebben hangen, met de familie kerstmis hebben gevierd en een grote barbecue hebben gegeven.

Esteon
Esteon introduceert het nieuwe slimme vinden van (huur)woningen zonder eindeloos te zoeken. Via een intelligent en zelf-lerend online platform wordt geluisterd naar iedere klant. Wat zijn hun individuele woonwensen? Esteon analyseert hun zoekgedrag en zorgt dat zij een huurwoning vinden die aan hun eisen voldoen. Ook voor verhuurders van woonruimte biedt het systeem gebruiksgemak en gerichte matches met potentiële huurders.
Bij Esteon staat de klant die de huurwoning zoekt centraal: hij hoeft niet te zoeken in een overdadig bestand zoals bij andere aanbodsites maar het zoeksysteem van Esteon neemt hun woonwensen en zoekgedrag als vertrekpunt. Zij kunnen gratis hun woonprofiel met persoonlijke wensen plaatsen en hun woningmatches goed- of afkeuren. Het systeem van Esteon leert van de input en feedback van de klant en anticipeert op diens individuele woonwensen. Op deze manier krijgt de klant steeds betere matches die leiden tot de ‘ideale’ huurwoning.