Over Esteon

Esteon lanceert met nieuwe website de ‘Tinder’ voor de huurwoning- en kamermarkt.

Amstelveen, 1 juli 2015 – Huurwoningen of kamers ‘liken’ en zo de ideale woonruimte vinden? Dat kan op de nieuwe website van Esteon (www.esteon.com). Dit online huurwoningplatform heeft daarvoor zijn nieuwe website voorzien van speciale functionaliteit vergelijkbaar met de datingapp Tinder: niet de bezoeker, maar Esteon zoekt de ideale huurwoning of kamer. Woningzoekenden kunnen voortaan op Esteon.com naast huurwoningen ook (studenten)kamers, expat rentals en seniorenwoningen vinden. De website heeft bovendien een verfrissend nieuw design en sneller matchalgoritme, waardoor het gebruiksgemak aanzienlijk is verbeterd.

Matches liken of disliken
De nieuwe Esteon-website heeft een gebruiksvriendelijke zoekfunctie die huurwoningen en kamers binnen enkele minuten matcht aan de woonwensen. Via een slim matchalgoritme vindt Esteon de ideale huurwoning bij de wensen van de klant. Deze matches stuurt Esteon direct naar de woningzoekende, die deze woning vervolgens kan liken of disliken. Bij een like stuurt Esteon de contactgegevens van de verhuurder door. Bij een dislike kan de woningzoekende aangeven waarom de woning niet voldoet. Esteon neemt deze feedback mee in de verdere zoektocht naar de ideale huurwoning of kamer. Zo kan het huurwoningenplatform in het vervolg nog gerichtere, persoonlijkere matches maken.

Nieuw matchalgoritme
Esteon heeft eveneens het matchalgoritme voor de nieuwe site verbeterd. Daardoor kan het huurwoningplatform nog sneller en gerichter huurwoningen en kamers aan woningzoekenden matchen. Een betere service, persoonlijkere matches en tevreden klanten zijn het resultaat. Ook het webdesign staat in het teken van betere matches en meer gebruiksgemak. Gebruikers kunnen nu nog intuïtiever hun woonprofiel aanmaken en sneller reageren. Hebben verhuurders of woningzoekenden een vraag? Via de contactpagina kunnen ze binnen een paar klikken hun antwoord vinden of zelfs direct in contact komen met de supportafdeling.

Oog voor innovatie
“De kwaliteit van het huidige woningaanbod kunnen we niet verbeteren, maar de kwaliteit van de matches die onze klanten ontvangen gelukkig wel. Vanuit dat oogpunt hebben we onze nieuwe website ingericht: met slimme functionaliteit en gebruiksvriendelijk design – aspecten die het nog makkelijker maken om de ideale huurwoning of kamer te vinden”, zegt Gijs-Jan Witkamp, Founder van Esteon. “Bij Esteon houden we altijd onze ogen open voor slimme innovaties die het eenvoudiger maken om de juiste huurwoning of kamer te vinden. Daarom blijven we continu op zoek naar mogelijkheden om ons dienstenaanbod te vernieuwen, zoals de like- en dislike-tool op onze nieuwe site.”

 

Naar nieuwe website!

 

Over Esteon
Esteon introduceerde in 2014 het nieuwe slimme vinden van huurwoningen zonder eindeloos te zoeken. Via een intelligent en zelf-lerend online platform luistert Esteon naar iedere klant. Wat zijn zijn of haar individuele woonwensen? Esteon analyseert het zoekgedrag en zorgt dat de woningzoekenden een huurwoning of kamer vinden die aan hun persoonlijke eisen voldoet. Ook voor verhuurders van woonruimte biedt het systeem gebruiksgemak en gerichte matches met potentiële huurders. De dienst is nu beschikbaar in 28 steden binnen Nederland.