Nieuws

Esteon start kort geding tegen partijen achter Huizenmarkt.nl

Amstelveen, 7 maart 2019 – Esteon start een kort geding tegen partijen achter Huizenmarkt.nl: 247media B.V, het Panamese bedrijf 123 Websolutions INC en hun bestuurders. De zitting gaat onder andere over de websites huurwoningervaringen.nl en huursites, die opgericht zijn door de eigenaar van Huizenmarkt.nl (“247 media c.s.”). 

Huurwoningervaringen.nl en huursites.nl

Beide ervaringwebsites, waar reviews staan over woningwebsites, zijn na onderzoek een initiatief de eigenaar van Huizenmarkt.nl. Na een sommatie gericht aan huurwoningervaringen.nl is de website verkocht aan een Panamees bedrijf, dat gelieerd is aan 247 media c.s.

Trollen door onbekende partij(en)

Esteon wordt sinds april 2018 geteisterd door nep reviews en klachten op gezaghebbende consumentenfora als AVROTROS Radar en de Consumentenbond, maar ook DDoS aanvallen en e-mailbommen, uitgevoerd door nog onbekende partij(en).

Esteon heeft na uitvoerig onderzoek aannemelijk kunnen maken dat 247 media c.s. betrokken zijn bij linkbuilding naar de negatieve topics op Radar.nl en Consumentenbond.nl. Ook is er een vermoeden dat de genoemde partij verder betrokken is bij oneerlijke handelspraktijken. Esteon zal in samenwerking met meerdere partijen onderzoek blijven doen.

De zitting vindt vandaag 7 maart 2019 plaats om 13:30 bij de Rechtbank van Amsterdam. Wij zullen via deze pagina eventuele updates delen. Voor vragen: [email protected] 

UPDATES:

7 maart 2019 – Esteon in het nieuws via NOS: “Ondernemers worstelen met valse recensies: ‘De schade loopt in de tonnen

18 april 2019 – De rechter heeft in het kort geding de vorderingen van Esteon afgewezen. De rechter geeft aan “zonder nader onderzoek naar de feiten, waarvoor het kort geding zich niet leent, niet kan worden vastgesteld of het gaat om nepreviews of beoordelingen van daadwerkelijke klanten” van Esteon zijn. In het vonnis gaf de rechter wel aan dat, “als de beschuldigingen juist zijn, wat 247 Media c.s. betwisten, maken laatstgenoemden gebruik van zeer kwalijke handelspraktijken, die verstrekkende maatregelen zoals die zijn gevorderd zonder meer rechtvaardigen”. Ook is opgemerkt dat er handelingen van 247 Media c.s. zijn af te leiden waarbij vraagtekens kunnen worden geplaatst.

9 mei 2019 – Esteon heeft een brief ontvangen van de advocaat van 247 Media en heeft op een aantal punten dit bericht aangepast.