Video

Hoe start je de zoektocht naar een huurwoning of kamer?

Meer? Abonneer je op dit kanaal: https://bit.ly/2PXEOg3
Zoek je een woning? Wij helpen je hier: https://bit.ly/2Ofw2Fk

—–
Hoe start je de zoektocht naar een huurwoning of kamer?
—-

“Veel mensen die een woning zoeken, vragen zich af waar ze hun zoektocht moeten beginnen. Hoe maar je nou die super goede start? En hoe ben je die concurrentie nou een tikkie voor?

Als je jouw kans aanzienlijk wilt vergroten, dan moet je een beetje slim zijn. Ik geef je een aantal tips en tricks waar je op moet letten.

Jouw woonwensen. Natuurlijk vrij vanzelfsprekend, maar jouw woonwensen vormen de basis van je zoektocht. En die moeten realistisch zijn. Zijn er überhaupt woningen die voldoen aan jouw wensen? Zet het voor jezelf even op een rijtje. Zijn ze realistisch? Super, dan heb je zeer waarschijnlijk op korte termijn een nieuwe woning. Zijn ze niet realistisch? Je bent echt niet de enige! Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de meerderheid onrealistische woonwensen heeft. Om je woonwensen eens goed te testen, is er een simpel tooltje online beschikbaar. Want via www.esteon.com kun je snel de gratis check doen, door gratis een zoekopdracht te plaatsen. Daarna krijg je direct een terugkoppeling over hoe realistisch jouw woonwensen zijn en weet je direct waar je aan toe bent.

Een van de lastigste woonwensen is de maximale huurprijs: hoeveel kun je nou maximaal uitgeven? Als je een woning huurt zijn er meerdere kosten die om de hoek komen kijken. Zoals de:
– Servicekosten;
– Kosten voor gas, water en licht;
– Internet en televisie;
– Verzekeringen;
– De gemeentelijke belastingen.

Apps zoals Wally Lite, Spendee en Toshl kunnen je helpen om meer inzicht te krijgen in deze zaken. Toshl gebruik ik zelf namelijk ook en ik vind die app super chill.

Oké, wat supertips, waar je vast al op zat te wachten:
1. Je kans op een woning is eigenlijk het grootste via je eigen netwerk. Een vrij groot percentage vindt via-via een woning. Stuur dus vandaag nog even die appjes eruit.
2. Op facebook bijvoorbeeld, zijn er superveel pagina’s die je kunt volgen waar genoeg aanbod langskomt van verhuurders.
3. Geef een deel van het zoekwerk gewoon uit handen, dit kan bijvoorbeeld op websites zoals Esteon. Het is een mooie aanvulling op je zoektocht.

En de laatste gouden tip: hoe flexibeler je bent, hoe sneller je een huurwoning vindt.”

—–

Meer? Abonneer je op dit kanaal: https://bit.ly/2PXEOg3
Zoek je een woning? Wij helpen je hier: https://bit.ly/2Ofw2Fk