Blog

9 tips om hospiteer-held te worden

‘Misschien heb je na 5 uur de boodschap nog niet begrepen, wij willen je niet als huisgenoot!’ Bij dit studentenhuis zijn ze in ieder geval lekker direct. Toch jammer als dit de kamer van je dromen was. Geef niet op! Wij zorgen met deze 8 tips dat jij straks goed voorbereid aan de hospiteer borrel zit.

1. Schrijf je in op de juiste woningsite
“Kamer is al vergeven”, “Alleen voor vrouwelijke huisgenoten”; je klikt je suf door het aanbod van kamernetwerken. Daarnaast staan op veel websites kamers online waarvan de verhuurder niet wordt gecontroleerd. Wil je gemakkelijk en veilig een kamer vinden? Bij Esteon stel je via de Nationale Hospiteer dagen een profiel op waarin je aangeeft hoe jouw ideale kamer of het ideale studentenhuis eruit zou zien. Zo weet je zeker dat je de juiste matches krijgt!


Bron: DUB&DWARS – YouTube

2. Google je nieuwe huisgenoten
Mahlinka.. Marlinde, ongeveer hetzelfde toch? Je kan twee dingen doen als je slecht bent met namen: of je probeert het noemen van namen te vermijden, of je checkt snel de Facebookprofielen van jouw toekomstige huisgenoten. Je onthoudt makkelijker welk gezicht bij welke naam hoort, en hebt alvast een gespreksonderwerp over iemands hobby’s of interesses. Houd het algemeen en loop niet te hard van stapel door te zeggen dat je hun hele boekcollectie hebt nagetrokken.

3. Kom op tijd!
Het klinkt logisch, maar kom niet later dan de afgesproken tijd! Mocht het toch gebeuren, vertel dan dat je een heldhaftige daad hebt verricht zoals het redden van een omaatje uit een brandende boom. Ze zullen dit begrijpen.

4. Bedenk van tevoren wat je wil zeggen
Het laatste wat je wil is struikelen over woorden of onder tafel geluld worden. Bereid jezelf voor op standaard vragen over opleiding, hobby’s, jouw karakter en jouw favoriete kroeg. Laat je niet in de war brengen door vreemde en intimiderende vragen, bijvoorbeeld over het nut van komkommers. Ga hier kalm op in verander het onderwerp naar wortels.

6. Uitstraling
Maak oogcontact, lach en breng alles positief! Ben je van nature een enorme zwartkijker, probeer dan aan iets grappigs te denken. Een verzorgd uiterlijk is trouwens al het halve werk. Zorg dus dat je in ieder geval de haartjes hebt gekamd en schoon ondergoed hebt aangetrokken.

7. Be your akward self
Niet iedereen kan lullen als Brugman. Ook grijze muizen kunnen scoren door simpelweg zichzelf te zijn. Besef dat iedereen anders is, en bedenk wat jou uniek maakt. Doe jij bijvoorbeeld mee aan de jaarlijkse kaasrolkampioenschappen? De bewoners van het studentenhuis zullen jou in ieder geval niet snel vergeten!

8. Toon interesse
Je merkt dat jouw toekomstige huisgenoten geinteresseerd zijn in de sport die je doet en je bent flink op dreef. Met woeste handgebaren probeer je ze de spelregels uit te leggen. Maar wat doen zij eigenlijk in hun vrije tijd? Heb je uberhaupt wel vragen aan ze gesteld? Probeer over te komen alsof je ook in hen geïnteresseerd bent.

9. Overdrijf niet te veel
Zeg niet dat schoonmaken jouw favoriete bezigheid is als je serieus genomen wil worden. Mocht de keuze op jou vallen, drie keer raden wie het toilet elke week uit mag baggeren