Over Esteon

Internet startup Esteon, de tinder voor huurwoningen, maakt stap naar Duitsland

Berlijn, 15 december 2016 – De startup Esteon gaat begin januari 2017 de stap maken naar Duitsland. Na het succes in Nederland en België breidt de startup zijn diensten uit in Berlijn, München en Keulen. 

Esteon.de
In 2014 introduceerde Esteon in Nederland het nieuwe slimme vinden van huurwoningen zonder eindeloos te zoeken. Via een intelligent en zelf-lerend online platform luistert Esteon naar iedere klant. Wat zijn zijn of haar individuele woonwensen? Esteon analyseert het zoekgedrag en zorgt dat de woningzoekenden een huurwoning of kamer vinden die aan hun persoonlijke eisen voldoet. Ook voor verhuurders van woonruimte biedt het systeem gebruiksgemak en gerichte matches met potentiële huurders. Via een paar klikken kunnen verhuurders een woning plaatsen.

Liken of disliken
De website www.esteon.de heeft een gebruiksvriendelijke zoekfunctie die huurwoningen en kamers binnen enkele minuten matcht aan de woonwensen. Via een matchalgoritme voor de Duitse huurwoningmarkt vindt Esteon de ideale huurwoning bij de wensen van de klant. De matches stuurt Esteon direct naar de woningzoekende, die deze woning vervolgens kan liken of disliken. Bij een like stuurt Esteon de contactgegevens van de verhuurder door. Bij een dislike kan de woningzoekende aangeven waarom de woning niet voldoet. Esteon neemt deze feedback mee in de verdere zoektocht naar de ideale huurwoning of kamer. Zo kan het huurwoningenplatform in het vervolg nog gerichtere, persoonlijkere matches maken.