Nieuws

Meer dan 800 gevallen van woningfraude in Amsterdam

Deskundige teams van woningcorporaties zijn er dagelijks mee bezig: het bestrijden van woningfraude. En niet zonder succes. De Amsterdamse woningcorporaties hebben afgelopen jaar honderden gevallen van woningfraude vastgesteld. Bij 821 gevallen zijn de huurcontracten ontbonden en zijn de huurwoningen opnieuw toegewezen aan woningzoekenden. Dit laat de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties (AFWC) vandaag weten.

De meest voorkomende vorm van woningfraude was evenals voorgaande jaren illegale onderhuur. Andere vormen van woningfraude die voorkomen zijn illegale vakantieverhuur, wietplantages of illegale bordelen. Door deze praktijken komen de sociale huurwoningen niet bij de mensen die ze het hardst nodig hebben.

Het aantal fraudegevallen is iets lager dan het jaar hiervoor. Dit betekent echter niet direct dat er werkelijk minder gefraudeerd wordt. Volgens het AFWC zijn fraudeurs slimmer geworden in de manieren waarop ze onopgemerkt te werk kunnen gaan. De gemeente Amsterdam gaat aankomend jaar meer tijd investeren in de samenwerking met woningcorporaties om het probleem aan te pakken.

Bron: AFWC/Telegraaf