Nieuws

Nederlandse huurwoningmarkt ongekend populair onder buitenlandse beleggers

Goed nieuws voor de woningzoekenden in Nederland. Vastgoedadviseur Capital Value meldt dat buitenlandse beleggers ruim 12 miljard gaan beleggen in de Nederlandse huurwoningmarkt. Naar schatting zijn er momenteel 45.000 huurwoningen in handen van buitenlandse beleggers. In 2021 moet dit groeien naar 100.000 huurwoningen. 

Dat de Nederlandse huurwoningmarkt ongekend populair is blijkt uit de laatste onderzoeken van Capital Value. Er is een duidelijke opwaartse trend waarneembaar waarbij de investeringen jaarlijks aanzienlijk oplopen. De pensioenfondsen komen voornamelijk uit Duitsland en de VS. De grote vraag naar huurwoningen is een van de redenen waarom de populariteit toeneemt. Andere redenen zijn de Brexit, demografische groei en het stabiele rendement.

Dat dit een antwoord kan zijn op het uitzichtloze tekort aan huurwoningen spreekt volgens Marijn Snijders, directeur van Capital Value, voor zich. Alleen kapitaal zal echter niet genoeg zijn. Gemeenten, bouwbedrijven en marktpartijen moeten samenwerken om de productie op te voeren.

 

Bron: Capital Value