Nieuws

Record aantal huurwoningen verkocht in 2018

Er is afgelopen jaar behoorlijk geïnvesteerd in Nederlandse huurwoningen. Zowel door binnenlandse als buitenlandse beleggers. Dit heeft geresulteerd in circa 46.000 huurwoningen die verkocht zijn in 2018 met een waarde van 8,5 miljard euro.  De woningbeleggingsspecialist Capital Value meldt dat in 2018 alle records op de woningbeleggingsmarkt zijn verbroken.

De beleggingen in de Nederlandse woningmarkt dragen bij aan het verkleinen van het huurwoningtekort. Het blijkt dat er door de investeringen in nieuwbouwprojecten en transformaties ongeveer 19.000 huurwoningen zijn bijgekomen. Daarnaast is het goed om te zien dat er niet alleen belegd wordt in reguliere huurwoningen, maar ook in zorgvastgoed en studentenwoningen. Meer dan ooit zelfs. Opvallend was de toename in investeringen in zorgvastgoed met 35% ten opzichte van voorgaand jaar.

Marijn Snijders, directeur van Capital Value, benadrukt hoe de beleggingen komende jaren kunnen bijdragen aan het terugdringen van het tekort aan woningen: “Corporaties en beleggers kunnen nog veel meer samenwerken. Bouwers, ontwikkelaars en gemeenten zullen processen moeten versnellen en innovatief moeten blijven produceren.”

Bron: Capital Value