Entertainment Over Esteon

Een senior in huis in ruil voor huurkorting? Esteon lanceert neem-een-senior-in-huis.nl

Amstelveen, 30 maart 2017 – Nederland is aan het vergrijzen: seniorenwoningen worden schaarser, de wachtlijst voor tehuizen langer en senioren eenzamer. Het nieuwste initiatief van Esteon moet hier verandering in brengen. Het woningplatform lanceert vandaag ‘neem-een-senior-in-huis.nl’. Met dit unieke concept kunnen woningzoekende stellen ervoor kiezen om een eenzame senior in huis te nemen in ruil voor een huurkorting. Deze korting kan oplopen tot €450 per maand.

Oplossing huidige problematiek

Het initiatief komt van Esteon, een online woningplatform voor huurwoningen en kamers. Gijs-Jan Witkamp, oprichter van Esteon: “Vroeger was het heel normaal om een senior in huis te hebben. Met deze oplossing wordt een drietal maatschappelijke problemen direct opgelost: er kan bespaard worden op zorgkosten, de eenzaamheid onder ouderen wordt aangepakt én het seniorenwoningaanbod wordt vergroot.” Uit recent onderzoek is gebleken dat 82% van de senioren open staat voor een verhuizing.

Neem-een-senior-in-huis.nl

Via de website kunnen woningzoekende stellen aangeven dat senioren welkom zijn in hun nieuwe huurwoning. De woningwebsite Esteon gaat daarna op zoek naar een huurwoning met een extra kamer van minimaal 25m2. Binnen 90 dagen komt Esteon met zogenaamde ‘huurwoningmatches’ die voldoen aan de woonwensen van zowel het stel als de senior. Linda (22) en Peter (24) waren het eerste stel die een senior in huis hebben genomen. “Eigenlijk wilden we een kindje. Het in huis nemen van een senior was een goede test voor onze relatie.” Ook de senior Herman (84) is te spreken over de nieuwe service. “Ik voel me niet meer alleen en Linda is gewoon een mooie meid”. Inmiddels hebben ruim 422 senioren zich aangemeld.

Bezoek de nieuwe website

Selectie

Is er interesse om een senior in huis te nemen? Om in aanmerking te komen voor de huurkorting is er een uitgebreide selectieprocedure en verplichte training. Tijdens deze dagen leer je onder andere zoutarm te koken, lichaamsverzorging en oefeningen voor ochtendgymnastiek. Ben jij een stel, ga je binnenkort samenwonen en ben je op zoek naar een nieuwe stap in je leven? Ga dan naar neem-een-senior-in-huis.nl en meld je aan.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie): voor commentaar, publicatie en verdere informatie kunt u contact op nemen met Gijs-Jan Witkamp, 06-23200396 of [email protected]

 

Naar de officiële website

Je bent in de maling genomen. Dit is een 1 april grap van het woningplatform Esteon. Een wildvreemde senior in huis nemen gaat misschien wat ver.. Toch willen we een ieder aan het denken zetten met dit fictieve initiatief. Eenzaamheid onder senioren neemt toe en is een maatschappelijk probleem. Steek je handen uit de mouwen en kijk in je buurt wat jij kunt doen. Meer informatie: www.ouderenfonds.nl.