Over Esteon

Wat is mijn slagingskans op de huurwoningmarkt? Esteon introduceert ‘Lotte’

In de zoektocht naar een huurwoning staan woonwensen centraal. Maar zijn deze woonwensen wel realistisch? Komen er op de markt maandelijks wel woningen vrij die voldoen aan de wensen? Esteon introduceert ‘Lotte’, de persoonlijke adviseur. Na het invullen van zijn of haar woonwensen krijgt de woningzoekende direct een terugkoppeling. Met deze terugkoppeling wil Esteon direct duidelijkheid geven over wat men kan verwachten van de markt én van de dienst.  

Een primeur op de woningmarkt

Het ontbreken van een dergelijke tool zag bedenker Gijs-Jan Witkamp als een groot gemis bij Esteon. “Voorheen gaf de woningzoekende zijn of haar woonvoorkeuren op en bestond er een kans dat ze daarna nooit werden bericht over een mogelijke match met een huurwoning. Vaak waren in dat geval de woonwensen onrealistisch of heerste er een (zeer) grote schaarste op de markt. Er mistte een persoonlijke terugkoppeling. Voorheen deed Esteon dit soms telefonisch maar met 50.000 actieve gebruikers wordt dit lastig. Woningzoekenden hebben baat bij een persoonlijk advies voordat hun zoektocht naar een huurhuis begint. Ze moeten direct een beeld hebben van wat zij kunnen verwachten van de markt én onze dienst. Dankzij Lotte krijgt de huizenzoeker meer inzicht in zijn of haar slagingskansen op de woningmarkt in een bepaalde stad.”

Zo werkt het

Tijdens het invullen van de woonwensen maakt de woningzoekende kennis met Esteon’s jongste werkneemster: Lotte. Een meter geeft aan hoe de woningzoekende ervoor staat; hoe groener de meter, hoe groter de kansen op een huurwoning of kamer in de voorkeursstad. Ook geeft Lotte een terugkoppeling over o.a. het inkomen, de gewenste samenstelling van het huishouden en de hoogte van de maximaal gewenste huurprijs. Waar mogelijk kan de gebruiker de zoekvoorkeuren bijschaven, zodat hij of zij de kansen vergroot.

esteon_terugkoppelingstools