Video

Tips voor de bezichtiging

Meer? Abonneer je op dit kanaal: https://bit.ly/2PXEOg3
Zoek je een woning? Wij helpen je hier: https://bit.ly/2Ofw2Fk

—–
Tips voor de bezichtiging van een huurwoning of kamer
—-

“Je wilt je natuurlijk goed voorbereiden op de bezichtiging en je kans vergoten op een huurwoning. Ik ga jou wat tips en tricks geven.

De verhuurder of makelaar zal jou een rondleiding geven door de huurwoning waar jij op hebt gereageerd. Spannend, want misschien woon jij hier straks wel. Check voor aanvang van de bezichtiging alle informatie dubbel en dwars. Heb je toch nog onduidelijkheden? Bel desnoods nog even de verhuurder. Want het is echt belangrijk dat je goed op de hoogte bent.

Maak een lijstje met alle vragen die in je opkomen. Online kun je veel lijstjes vinden met tips waar je aan kunt denken. En kijk ook even op ons blog. Een paar voorbeeldvragen:

– Zijn er gebreken aan de woning;
– Wat mag ik zelf aanpassen aan de huurwoning;
– Zijn er spullen die ik eventueel over mag, of moet nemen;
– Waar komt de zon op en waar gaat de zon onder;
– Wat ik moet doen om in aanmerking te komen voor de woning;
– Welke documentatie moet ik aanleveren.

Een goede tip is dat je ervoor moet zorgen dat je alle documentatie klaar hebt staan in een mapje op je computer. Zo bespaar je tijd en is de kans groter dat je de eerste bent. Denk bijvoorbeeld aan:

– Een kopie van je paspoort;
– Uittreksel van de gemeente;
– Inkomensverklaring;
– Verhuurdersverklaring;
– Werkgeversverklaring;
– Je loonstroken, de 3 meest recente;
– Bankafschriften met storting van salaris, ook de 3 meest recente.

Is je voorbereiding compleet? Dan ben je klaar voor de bezichtiging. Oh en, vergeet je meetlint niet. Want het is best wel handig als je wilt weten of je bed wel past. En ik weet dat het heel vanzelfsprekend klinkt, maar zorg ervoor dat je een goede indruk maakt.

En misschien kun je wat foto’s maken van iedere ruimte, dit geeft je later een compleet beeld naast de advertentiefoto’s.

Is dit jouw ideale huurwoning? Go for it! Je weet wat je moet doen nu en probeer de verhuurder te overtuigen dat jij de ideale kandidaat bent.

Nog 1 tip: is het toch niet helemaal jouw woning? Laat het dan gewoon direct aan de makelaar weten. Het is een kleine moeite en misschien heeft de hij nog wel wat anders voor je. You never know.”

—–

Meer? Abonneer je op dit kanaal: https://bit.ly/2PXEOg3
Zoek je een woning? Wij helpen je hier: https://bit.ly/2Ofw2Fk