Video

Tips voor het huurcontract

 

Meer? Abonneer je op dit kanaal: https://bit.ly/2PXEOg3
Zoek je een woning? Wij helpen je hier: https://bit.ly/2Ofw2Fk

—–
Tips voor het huurcontract
—-

Bij het huren van een woning komt natuurlijk het nodige papierwerk kijken. Het is vrij handig gebleken om concrete afspraken te maken en op papier te zetten.

Het huurcontract. In dit document staan rechten en plichten, voor zowel de huurder als de verhuurder.

Als je het überhaupt gaat tekenen, overleg eerst wat de gebreken en beschadigingen van de woning zijn en leg dit schriftelijk vast. Dit kan bijvoorbeeld in een rapport. Erg handig als er borg betaald wordt.

Een tweede super belangrijke tip is: betaal nooit iets contant. Ook niet de borg als je die ooit terug wilt zien, of eventuele bemiddelingskosten en vooral niet de huur.

Check in ieder geval of je gegevens en je adres kloppen en of er een contactpersoon door de verhuurder is benoemd. Want mocht je bijvoorbeeld lekkage hebben, is het best wel handig wie je moet bereiken.

Staat alles wat je huurt wel in het contract omschreven? Denk aan kamers, eventuele meubels, extra voorzieningen zoals de vaatwasser etc. En check de duur van de overeenkomst en wat er daarna kan gebeuren. Dit kan namelijk voor bepaalde, of voor onbepaalde tijd zijn. En wat daarna? In de praktijk worden de meeste huurovereenkomsten voor een jaar getekend en vervolgens stilzwijgend voor onbepaalde tijd verlengd. Tijdens dat eerste jaar is het voor beide partijen meestal niet mogelijk om het contract op te zeggen. Tenzij je dit afspreekt. Huur je voor onbepaalde tijd? Dan geniet je huurbescherming. Dit wil zeggen dat de verhuurder alleen onder zeer strikte voorwaarden de huurovereenkomst mag opzeggen.

En kijk natuurlijk wel even 10, of 28 keer naar de huurprijs en of dat allemaal goed staat. En leg duidelijk vast welke onderhoudskosten door de verhuurder worden betaald en welke voor jouw rekening zijn. Hetzelfde geldt voor eventuele verzekeringen. Zoals bijvoorbeeld een glasverzekering.

Heb je nou nog specifieke vragen over je huurovereenkomst? Bel het juridisch loket. Zij kunnen je vaak verder helpen.

—–

Meer? Abonneer je op dit kanaal: https://bit.ly/2PXEOg3
Zoek je een woning? Wij helpen je hier: https://bit.ly/2Ofw2Fk