Video

Top 5 blunders tijdens de zoektocht naar een huurwoning

 

Meer? Abonneer je op dit kanaal: https://bit.ly/2PXEOg3
Zoek je een woning? Wij helpen je hier: https://bit.ly/2Ofw2Fk

De top 5 grootste blunders tijdens de zoektocht naar een huurwoning of kamer

“Ik ga je behoeden voor de grootste fouten, blunders en gevaren tijdens je zoektocht naar een huurwoning, want er kan van alles misgaan.

BLUNDER – Contact geld betalen aan een verhuurder of bemiddelaar

Zoveel mensen doen dit verkeerd. Betaal dus nooit contant. Nooit! Kosten zoals een voorschot op de huur, borg of eventuele bemiddelingskosten dien je altijd via de bank over te maken. Het is natuurlijk heel lastig te bewijzen dat je contant hebt betaald als je je geld ooit terug wilt krijgen.

BLUNDER – Op meerdere websites betalen om het aanbod te bekijken en te reageren.

Het is natuurlijk super makkelijk om geld uit te geven. Maar betaal niet zomaar voor een website met aantrekkelijk huuraanbod. Alleen als de website een echte service levert, zoals een zoekdienst dan zou je het kunnen overwegen.

BLUNDER – Te snel je huidige huurcontract opzeggen

Je hebt een leuke woning gevonden, super chill, gefeliciteerd. Maar nog geen contract getekend. En ineens gaat het toch allemaal niet door. Shit, je hebt je huidige contract al opgezegd. Wacht ALTIJD tot het nieuwe huurcontract is ondertekend. Altijd!

BLUNDER – Alle makelaars in een stad kapot spammen

Stuur nooit een bulk e-mail met een standaards tekst en een uitgebreide introductie naar alle makelaars en beheerders. Gewoon niet doen.

BLUNDER – Je hele persoonlijke situatie neerleggen

Het is natuurlijk hartstikke vervelend als je in een vechtscheiding zit of je huisbaas je op straat heeft gezet. Maar dat gaan we natuurlijk niet vertellen. Het verkleint alleen maar de kans op een woning.”

—–

Meer? Abonneer je op dit kanaal: https://bit.ly/2PXEOg3
Zoek je een woning? Wij helpen je hier: https://bit.ly/2Ofw2Fk