Nieuws

Tot 2030 hoog woningtekort in Nederland

Momenteel wordt het woningtekort geschat op 263.000 woningen. De verwachting is dat het hoge woningtekort zal blijven tot 2030. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Capital Value en ABF Research. Beleggers zullen een belangrijke factor zijn in het terugdringen van het woningtekort. Uit het onderzoek blijkt dat zij aankomende jaren een recordbedrag van 20 miljard euro beschikbaar hebben om te investeren in huurwoningen.

Uit het onderzoek blijkt dat er jaarlijks een gat is tussen vraag en aanbod van maar liefst 175.000 huurwoningen. De verwachting is dat het grote verschil tussen vraag en aanbod de komende 5 jaar blijft. De voornaamste taak van woningcorporaties is om te voorzien in voldoende betaalbare huurwoningen, maar zij hebben tegelijkertijd het doel gekregen om de sociale huurwoningen te verduurzamen naar energielabel A in 2030. Dit maakt het lastig om genoeg te kunnen investeren in nieuwbouw.

Het kapitaal van beleggers biedt de kans om komende jaren 100.000 nieuwe huurwoningen te bouwen. Hiervoor zullen er wel geschikte locaties en bouwplannen moeten komen.

Bron: Capital Value / NOS