Blog

Vergroot je kans op een huurwoning: maak een HuurCV!

Je hebt via Esteon je ideale huurwoning op het oog en wilt de verhuurder overtuigen. Spannend! Maar hoe vergroot je nu eigenlijk jouw kansen tegenover al die mensen die ook bij de bezichtiging waren? Met een zogenaamde HuurCV ben je iedereen een stapje voor. In dit artikel lees je er alles over.

Waarom een HuurCV

Is het verplicht? Nee, een HuurCV is niet verplicht in Nederland. Sterker nog, het is ook niet gebruikelijk. Toch kan het wel een hele slimme stap zijn om je kansen te vergroten bij de verhuurder. Waarom ben jij nou de beste huurder? Welke (financiële) zekerheden kun je de verhuurder geven? Dit alles kun je in een HuurCV zetten.

Wanneer een HuurCV?

Een HuurCV kun je op verschillende momenten inleveren bij de verhuurder. Bijvoorbeeld na de bezichtiging als je écht interesse hebt. Je kunt het document ook bijvoegen in de e-mail waarin je jouw interesse toont. Jij bepaalt! Let er wel op dat een aantal verhuurders nog niet weten wat een HuurCV is. Tip: geef altijd een korte toelichting.

Wat kun je er in zetten?

Hieronder 6 voorbeelden van gegevens die je kunt toevoegen in je HuurCV. Let wel op privacy gevoelige informatie. Je moet voor jezelf beslissen wat je wel en wat je niet wilt opnemen en aan wie je het wel en aan wie niet overhandigd. Dit is je eigen verantwoordelijkheid.

1. Je naam, adres en contactgegevens
Zo weet je verhuurder precies wie hij/zij voor zich heeft en hoe hij het gemakkelijkste contact met je kan opnemen.

2. Een leuke foto van jezelf
De meeste mensen onthouden gezichten gemakkelijker dan namen. Wie was jij ook alweer? O ja, die leuke enthousiaste dame of heer!

3. Referenties! De ervaringen van je vorige verhuurder(s)
Heb je vaker gehuurd? Zo ja, hoelang heb je gehuurd, bij wie en waar? Als je goede ervaringen hebt met eerdere verhuurders, je huur altijd netjes op tijd hebt betaald, al eerder hebt gehuurd, laat dit dan weten aan je nieuwe huisbaas. Dit is belangrijke informatie! Voeg dus je referenties toe, het liefst met contactgegevens. Vraag altijd wel even toestemming.

4. Je inkomensspecificaties
Geef aan of je een vast contract hebt, wat je maandelijkse bruto inkomsten zijn en hoe je de maandelijkse huur kunt betalen. Hoe meer zekerheid voor de verhuurder, hoe beter!
Ga je samen huren? Geef dan het inkomen van jullie samen door. Gaat iemand voor je garant staan? Dan kun je er voor kiezen om zijn of haar inkomen te vermelden. Vraag wel altijd netjes toestemming om problemen te voorkomen.

5. Beschrijving van je huidige beroep of opleiding
Een vast contract zal natuurlijk het beste staan op je HuurCV. Studeer je nog, maar ben je bijvoorbeeld over een jaartje klaar? Laat dit dan weten in je HuurCV. Omschrijf zo nauwkeurig mogelijk je huidige situatie. Geef de verhuurder zoveel mogelijk zekerheid.

6. Je hobbies, sporten en nevenactiviteiten
Een leuke toevoeging is om je persoonlijke verhaal te vertellen. Wat houdt je dagelijks van de straat? Wat je ook maar kunt bedenken om in een goed daglicht te komen bij je nieuwe huisbaas, zet het in je huurCV.

Op zoek naar een huurwoning en sta je nog niet ingeschreven bij Esteon? Vergroot je kansen en schrijf je direct gratis in! 

1 reactie

Klik hier om te reageren
  • […] HuurCV – Een huurCV of huur Curriculum Vitae is een document waarin je zoveel mogelijk gegevens zet over jezelf om de verhuurder te overtuigen dat jij de perfecte huurder bent. Een HuurCV is niet verplicht en je kunt zelf beslissen wat je er wel en wat je er niet in zet. Het document geef je alleen wanneer je interesse hebt in de huur van een woning, vaak ná de bezichtiging. Meer informatie hier. […]