Blog

Verhuizen: bespaar met deze 7 tips op je verhuizing!

Een verhuizing is vaak duur. Een goede verhuiswagen, verhuisdozen, het kan flink oplopen. En dan nog die onverwachte rekening achteraf.. Omdat een gewaarschuwd mens voor twee telt, is het verstandig om vooraf een lijstje te maken van zaken waarop je bij het verhuizen kunt besparen. In deze blog reiken we je een aantal handige en concrete bespaartips aan voor de verhuizing. Zo houd je zelfs nog wat extra geld over! 

1. Verhuizen op doordeweekse dagen

Het tijdstip van de verhuizing is zeer belangrijk. Omdat het lang niet iedereen lukt om doordeweeks vrij te krijgen, plannen de meeste mensen hun verhuizing in het weekend. Het gevolg laat zich raden: een drukker schema voor verhuizers en een hoger prijskaartje. Vooral verhuizen op een zondag kan flink in de papieren lopen, omdat verhuizers voor die dag een hogere toeslag rekenen. Door de big move op een doordeweekse dag te plannen, kun je flink wat extra euro’s in de knip houden.

2. Zet je spullen klaar op een centrale plaats

Tijd is geld, ook in de verhuisbusiness. Hoe meer spullen je klaarzet op een vaste, gemakkelijk te bereiken plek, hoe sneller de verhuizers hun werk kunnen doen. Zeker als het gaat om een woonhuis met meerdere kamers, is het raadzaam om het leeuwendeel van je verhuisdozen op de begane grond neer te zetten. Zo hoeven jij en de verhuizers niet continu de trap op en af te lopen, maar kan alles snel in de verhuiswagen worden geladen. Zo bespaar je een hoop tijd, zweetdruppels en uiteindelijk ook geld.

3. Plak labels op je spullen

Het helpt natuurlijk als je ook in het nieuwe huis snel kunt werken. Door je spullen te labelen, maak je het voor verhuizers een stuk gemakkelijk om de inboedel gelijk op de juiste plek te droppen. Dit scheelt een hoop tijd en gepuzzel, wat uiteindelijk weer gunstig is voor je portemonnee. Alle extra tijd die verhuizers kwijt zijn betekent namelijk ook meer kosten voor jou…

4. Help zelf mee

Zelf meehelpen met verhuizen is ook een goede bespaartip. Het voorkomt dat je een tweede verhuizer moet inschakelen voor het sjouwen van grote meubelstukken of apparaten zoals massieve tafels, koelkasten of wasmachines. Je kunt daarnaast ook familie en vrienden eens lief aankijken om de gezamenlijke spankracht nog wat te vergroten.

5. Verhuiskostenvergoeding checken

Het zou zomaar kunnen dat je in aanmerking komt voor een verhuiskostenvergoeding. Dit is vaak het geval als je noodgedwongen moet verhuizen, bijvoorbeeld omdat je net een topbaan hebt gekregen in een verafgelegen stad of omdat er tijdelijke werkzaamheden in je huurwoning op de rol staan. Vraag dit dus altijd na bij de werkgever, want het is zonde om zo’n extra tegemoetkoming in de kosten te laten lopen. Ook het hebben van een handicap kan je een verhuiskostenvergoeding opleveren. In sommige gevallen zijn verhuiskosten ook fiscaal aftrekbaar. Een financieel adviseur kan je hier meer duidelijkheid over geven.

6. Parkeervergunning en ontheffing

Een verhuiswagen is vanuit ruimte-overwegingen natuurlijk een godsgeschenk, maar kan niet zomaar overal worden neergezet. Check dus goed de plaatselijke regels die gelden voor het parkeren, laden en lossen van de wagen. Een onverwachte parkeerboete is namelijk altijd een vervelende en onnodige kostenpost.

7. Prijsvergelijking maken van verhuisbedrijven

De laatste, maar zeker niet onbelangrijkste tip: vergelijk de prijzen van verschillende verhuisbedrijven die in jouw regio actief zijn voordat je een definitieve keuze maakt. Dit kun je bijvoorbeeld doen via websites zoals scanmovers. Uiteindelijk kun je zo vaak tientallen procenten besparen op de uiteindelijke kostprijs, geld dat je dan weer kunt investeren in een leuke noviteit voor in het nieuwe huis.