Blog

Zijn mijn woonwensen wel realistisch voor het vinden van een huurwoning?

Als je nog nooit een woning of kamer hebt gehuurd – of ontzettend veel geluk hebt gehad met je eerste woning – dan kan het zijn dat je woonwensen niet helemaal kloppen met de werkelijkheid. Ben je niet aan het zoeken naar een speld in een hooiberg? Hieronder vind je wat handige tips bij het vormen van je woonwensen. Bespaar dagen zoeken met dit artikel. Wil je direct weten of je woonwensen realistisch zijn? Doe nu de gratis check!

Woonwens 1: de prijs van de huurwoning

Stel je eens voor.. Je woont in Limburg en gaat verhuizen naar de Randstad. Een grote stap! Het verbaast je waarschijnlijk niets maar voor €500 euro ga je hoogstwaarschijnlijk geen woonruimte vinden in Amsterdam of Utrecht. Tip: verdiep je in de markt waar je gaat wonen. Een klein onderzoekje op verschillende aanbodsites kan wonderen doen. Hoe duur is een woning gemiddeld en kan ik betalen? Het kan je veel tijd besparen. Probeer een realistische berekening maken van wat je maximaal kunt missen aan huur inclusief gas, water en licht. Esteon kan je daar uiteraard bij helpen.

Woonwens 2: de locatie van je kamer of huurwoning

Je kunt nóg zo graag een huurwoning met 3 slaapkamers willen, midden in het centrum van die leuke stad, maar dat betekent niet dat die ook voor het oprapen liggen. De mooiste, ruimste en beste woningen zijn meestal heel schaars. Wil je toch graag in het populaire centrum van de stad wonen? Dan moet je vaak wat meer betalen of wat meer ruimte inleveren. Bepaal voor jezelf waar je wel en absoluut niet wilt wonen. Tip: ga na in welke ‘minder leuke’ wijken je zou willen wonen als de huurprijs wat lager zou liggen. Dit kan je kans aanzienlijk vergroten in je zoektocht naar een huurwoning en veel tijd besparen.

Woonwens 3: de grootte van een huurwoning

Zoals je hierboven al hebt gelezen hangt de grootte van de locatie en de huurprijs af. Vergroot je jouw budget? Dan zullen je opties qua huurwoningen wat groter zijn.. Pak je een wijk ver van het centrum er bij? Dan zijn de huurwoningen waarschijnlijk veel ruimer.  Bedenk voor jezelf wat je minimaal qua oppervlakte nodig hebt. Ga je samenwonen? Stel je relatie niet op de proef door klein te gaan wonen. Hieronder een handig tabelletje over de minimaal gewenste oppervlakte in Nederland (Bron: Esteon).

1 persoon (kamer) 9 m2
1 persoon (studio/appartement 18 m2
2 personen (1 slaapkamer) 43 m2
2 personen (2 slaapkamers) 52 m2
3 personen (3 slaapkamers) 62 m2

 

Wil je weten of je woonwensen realistisch zijn? Doe dan nu de check. Dat is gratis en snel en je krijgt direct inzicht of wat jij wilt ook kan. Esteon kijkt naar het huidige aanbod in de markt, dus is altijd actueel. Wees realistisch en dan vinden we vast samen jouw nieuwe paleisje!

Doe de check